Lilla aktuellt skola, Hertingsskolan

Torsdagen den 2 Februari sänd Lilla aktuellt skola kl. 10.30 med min klass (Hertingsskolan, fregatten 5 på SVTB!! KOLLA GÄRNA TYP. Man kan även se programmet på www.svtplay.se så om du missar eller vill se igen kolla där. Om det är en tjej från Hertingsskolan som pratar är det jag! Annars om en kille är det min vän Albin. Lilla aktuellt är ett program om nyhter för barn, slutet (där vi är med) är det även en tävling mellan 2 klasser från Sverige någonstans där man ska gissa så snabbt så möjligt på frågor om nyheter som oftast är aktuella sedan i slutet finns det en frågegrej typ som en skiljefrågan; fejset där det är ett kändisansikte som är aktuellt som har "förändrats" den klass som då svarar (rätt) först vinner dem poängen. 1 poäng = 200:- till klassen, så vi satsar högt! Önska oss Lycka till!! Vi vill verkeligen vinna! & Min klass är vekeligen en tävlingsinriktad klass så det kommer inte att bli kul om vi förlorar fast det kommer vi ju INTE!

HEJA HEJA HEJA! PS det var därför jag var lite nervös, dels för att jag kanske kommer att prata & dels för att det är så att vara med i tävlingar (för mig) som t.ex på radion var jag nervös varje gång förutom sista gången!


Lovley hugs from Me Hedda!

Besök

Imorgon ska vi (klassen) till Tullbro & kolla hur det är där, för nästa år ska vi ju börja där iaf dem flesta. Jag gör engelskaläxan & lyssnar på Tröjan du hatar, Ai Se Eu Te Pego & I´m sexy and I know it. Kanske lite distraherande men men. Mamma är i Göteborg hela dan + imon oxå så det är bara Ninni, Alma, Ebbot & pappa. Fick hämta Ninni på dagis innan vid klockan tre men ändå var det superljust! Det har ej hänt på flera dagar eller sen i höstas faktiskt. Ska snart skriva lite på min bok. Usch dessutom har jag jätteont i den andra foten (höger) för att jag halka med cyklen innan, nervös är man lite ju nu. Berättar mera snart om det. PS Glömt att läsa superbloggen www.Fokis.se ?? Gör det då!

Kram på dem flesta!

Kläder från Lindex

Vill bara visa mina kläder som jag köpte i Tordags & kunde ju inte ta kort då men nu har jag hittat sladden (^_^) så varsågoda! Jag mår lite dåligt (inte sjuk eller så men dåligt) men det ska inte gå ut över bloggen, bara (typ) glada saker här! Läser i min bok & lyssnar på musik.
not tightsLindex,
T-shirt from LindexLindex, 25:- ord. 129:-
från Lindex, billig; 50:- ord. 349:-
med skärpLindex, 50:- ord. 349:-
Veet ugly bilder men men ni ser ju iaf hur dem ser ut! Snart kommer bilder på mina nya jacka. Puss Puss på nästan alla!

Massgubbar

:) :( :/ :v ^_^ :3 <(") 3:) =) =( =/ T_T ;_;  *_* '.' '_' ^..^ &_& +_+ ´_´ :o ^w^ <_>  /_ / :p ;)

Het choklad & ljummen luft...

...var det idag! Vi skulle till en stor "pulkabacke" med klassen & jag hade med mig "het" choklad, ostmacka & mandelmusslor. Vi åkte asmycket och åkte "tåg/led". (Tåg/led: Alla åker med pukor i led & håller i varandra så men vet aldrig var eller hur man sa åka, det kan göra ont som tusan men man gör det igen för det är så för j*vligt kul!). Jag, Nellie & Emmis gick till & från skolan och på vägen hem så på en lyktstolpe satt ett Hello-Kitty-klistermärke fast & jag bara - Åh titta Hello Kitty, Kitty yeah! ganska högt & så var den några som cykla förbi och tittade på oss, det var pinsamt! Just nu har jag kommit in i värmen och chattar med friends & lyssnar på ASBRA songs (lägg märke till att jag skriver svengelska ( svenska & engelska samtidigt)). Vet inte riktigt om jag ska dela med mig av dem låtarna, kommentera om jag ska eller inte! Är inne på Stadoll oxå (fel stavat ska stavas också så lita inte lilla mig), har ni sett att dem redan är 150 miljoner (medlemar)!! Sjukt mycket asså. Min bak har misshandlats idag, det ligger ju stora isbollar i vägen & det gör så in i ******* ont!
längtar to the summer now!Fy att det ska vara kallt nu, sommar & sol                                                                                                       kom hit nu!
Jag Nellie & Emmis pratade; H(jag): Åh jag längtar efter sommer nu!!! E: Ja och sol! H: Värme med! N: Ah & ... H&E: Hahaha, aa Nellie haha! (Nellie vill nog inte att jag skriver vad hon sa, tyvärr. Haha nellie! Du e underbar!)
För er som undrar ljummen luft? Jo jag hade massa varma kläder & det var bara -1° ute så det kändes varm i morse.

Tuesday evening

Jag tittar på Äntligen hemma & målar mina naglar med dem nya nagellacken. Ja nya för igår var jag, Emmis & Nellie i stan & jag köpte då två nagellack, ett par snygga gröna tights & ett vitt pärlhalsband, halsbandet var på rea, 70% rabatt! Ord. 89:- Rea. 27:- ! Vi åt även senare på Torggrillen. Bilder kommer ju när jag hittat den där f*rbannade laddaren/sladden. Naglarna kan jag säga blev lite failade. Imorgon blir det syslöjd & resten av filmen Flugornas Herre, jag var sjuk då dem andra i klassen såg den så jag kanske inte hänger med riktigt. Ganska go mat för att vara skolan (imorgon då); Kycklingsås med pasta. Jag förstår att bloggen blir tråkigare utan bilder så jag har letat upp en i arkivet.

bild från kameran när elr från dagis
Jag avundas av fåglarna i luften, avundas över att kunna flyga
Jag har redigerat bilden lite så att den blev mörkare & mystiskare
*Hugs*

Coulor in forest

the light med vintage dad fotoFollow the light

OFC med daddys iphone när jag var ute med gull hunden (min) EbbotMystic blue in the forest

heej heej

Vill verkligen baka! Måste göra det snart, & då så blir det ju såklart ett foto till i bloggen. Yay! Tittat precis på Projekt Runway, säger ej vem som vann för er som ska/vill se det. See ya!

French love

lööve
Tanken på kärlek kan vara skrämmande, men för mig är det välkommet...

Egg of the top

med i phoneen dads
:)  Bild från arkivet.
Fotograf: Lilla mig, Utrustning: Pappa Sonnys Iphone, På bilden: Mitt ägg, Tagen: I somras.

Sur & vill

Gaah!
Jag hittar inte kameraladdaren & jag vill fota, kan ej lägga upp nytt inlägg för ska visa foto. Men som sagt hittar ej sladden! KOM FRAM SLADDEN!!!!

Strawberry mask

Hej hej!

Igår föll årets första snö! Sjukt kul eller, kanske inte att det snöade hela tiden för att då kan man inte fota, kameran förstörs. Anledningen till att bloggen uppdaterades innan var för att datorn stängdes av vid strömavbrott. Jag har idag tagit på en rosa jordgubbsansiktsmask & sedan dushat samt tvättat håret, snart ska jag fixa naglarna.
Bild från igår när jag & Ebbot var ute & gick.
från Vintage Iphone

Jordgubbe ansiktsmasken

jordgubbe

...


Fuktigt & hjälm = :(

Nee!
Väckarklockar ringde vid 05.30 men jag hörde typ inte den så rätt som det var stod pappa inne i rummet & sa att jag skulle stänga av klockan. Den var ju inte ens 6! Jag vaknade sen halv sju och steg snabbt upp & klädde på mig & lockade mitt hår, det blev faktiskt jättebra men sedan skulle jag ju cykla så på med mössa & hjälm så var lockarna nästan helt pajade. Sedan var det ganska fuktigt i luften så lockarna slätades ut helt! Så här nu efteråt så skulle jag kunnat tänkt på detta innan jag stod i ca 45 minuter & lockade mitt hår, i onödan! men nu har jag ju erfarenhet av det. Jag lyssnar nu på Hot Chelle Rae - Tonight Tonight.
Ses!

Nytt i lurarna

Jag har upptäckt Hot Chelle Rae & Kicking Daisies och dem är sjukt bra, ett tips om ni inte redan vet om dessa band. Ge gärna förslag på artister eller/och låtar, vill ha nya grejer att lyssna på! Idag eller i eftermiddags lockade jag mitt hår & målade läpparna mörkt röda sedan posade jag inför kameran, det är så kul! Men sedan var jag tvungen att gå ut med lilla Ebbot så mitt hår förstördes! Får göra om det imorgon, nu ska jag duscha sedan krypa ner i säng, nja kanske inte riktigt men senare och läsa min påbörjade bok. Boken heter Mitt perfekta liv - Sara Dessen. Godnatt min(a) skatt(er)!
PS Imorgon bär det av till skolan, huvudvärken har gått över det värsta iaf! DS

Lovely kolate!

Usch!
Igår & idag har jag varit hemma för att jag har ont i huvudet, jag har suttit hemma och tittat på filmer eller kikat lite på datorn. Tyvärr bloggade jag inte även om jag har haft hur mycket tid som helst på mig. Men men jag gör det iaf nu! Jag har druckit mitt (eller ja pappas) supergoda kolate!
kolate
Och ätit bär med socker, & denna gången hann jag fota det ;)
haha min bär
Nu måste jag äta lite mat & imorgon hoppas jag att kommer iväg till skolan. Puss puss!

Bloggtips för dig som vill ha fler att följa

 

Hej hej heej!
Idag så kom jag precis hem från skolan och ska snart äta "mellanmål" men innan det så ville jag blogga lite grann    xD. Ja lite bloggar som jag gillar att läsa är bland annat:
www.enmisuchan.blogg.se Den söta bloggen som ägs av min vän Emmis.
www.Fokis.se (såklart <3!) En blogg om Foki, designern och bloggerskan på 20 år.
www.canonflicka.blogg.se Bloggen om "canonflickan", fina blider.
www.lovisasbilder.blogg.se En norrlänsk tjej som fotar bra.
www.emmajjohanssson.blogg.se 19-åriga Emma skiver om sitt liv.
www.tiildalarsson.blogg.se En blogg om Tilda som visar sitt liv med bilder & mode.
www.enligtsissi.blogg.se Sissi, 18 år driver en blogg där hon visar sina foton. (Som är underbara!).
www.fotogeniquee.blogg.se Fotoblogg som drivs av TVÅ tjejer, Maja & Petronella.
www.Trendenser.se Inredningsblogg som visar knep/pyssel & fina klipp.
www.thesoundoffallingsnow.blogg.se Min vän Emma´s nyligen startade blogg om sitt liv och mera.
www.designtjejen.blogg.se Emmelies liv i skriven form, hon skriver om bla smarta tips för inredning.                   .
Jaa nu kommer jag inte på någon mer men om jag glömt din, fölåt mig!


Sitter här och äter THE SWEETEST THING IN MY WORLD, okej kanske inte men iaf. Bär med socker, hur gott som helst!!! (Bild kommer kanske sen, om jag inte redan ätit upp!)


Typ datakrångel

Som ni ser på förra inlägget så är det lite konstigt att läsa men det beror på datorn och hoppas att ni kan läsa det!!
min fina Mac elr familjens jue :)

Apelsiner & radio

Hello!
(Förlåt för den dåliga uppdateringen) Dem senaste dgana har jag nästan bara ätit apelsiner. En apelsin till             frukost ungefär varje dag. Igår var jag på en secondhand butik och hittade en superfin "kofta/jacka" och en             massa tyger så jag kan sy mera! Sedan in på biblioteket och lånade massa böcker. Senare på kvällen kom våra       grannar och åt här, kyckling&pastagratäng. Till efterrätt: Vaniljglass, världens bästa (hemagjord) kolasås och           chokladkex. Idag åt vi sen frukost (givetvis med apelsin) och planerade vad vi skulle göra på sportlovet. Bio             kommer vara en självklarhet, speciellt för lilla mig! Jag var nämligen med i en radiotävling som man kunde               vinna biobiljetter, så jag sökte in. Dagen efter eller några dagar senare när jag kom hem från skolan sa morfar         (han var där med mormor och skulle typ kolla på deras hus (ja de ska flytta hit)) att i förmiddags så hade han           fått en meddelande från "radion" och sa att jag skulle få vara med (!) så på fredagen ringde de 07.15 och så var       jag med och svarade på frågor. Det är en slags utmaning (den heter utmaningen) så möter man en annan               person i åldern 9-12 sedan ska man när man kan svaret skrika sitt namn och då svar på frågan får man rätt får       man ett poäng är det fel så går frågan över så att den andra får svara. Det roliga första gången var att jag fick         möta min vän Ulrik. Man fick max vara med 5 gånger vinner man går man vidare och är med nästa vecka,               förlorar man så får man tröstpris som Ulrik sa var äckligt godis, vattenflaska och något mer men det stod P4             Halland på allt. Vinner man får man en biobiljett. Jag vann 5 gånger och fick då 5 biljetter! Dem går ut i Januari         2013 så jag har ett år på mig att använda alla, men det blir nog inget problem, haha. Jag har också nu fallit för ljusroda beige & rosor, allt fint och ljust, fråga mig inte varför men det är så. Puss Puss Måste äta nu! <3

Mys i regnet & filming

hejsan mina fina läsare! Jag har idag varit i skolan & vi har man kan säga "övat" till Lilla Aktuellt (skola) för vi ska vara med och tävla där! Vi filmade filmen och fotade mig och Albin. Anledningen till varför vi två bara fotades är för att det ska bara vara en som svara/skriker i telefonen och vi röstade och Albin blev "huvud" och jag reserv. Så om Albin bli sjuk ska jag svara. Dem kommer att visa en bild på den som det blir beroende på om Albin är där eller inte. Så antigen ser ni mig eller Albin! (personligen tyckte jag att bilden på mig blev hyfsat, ser sådära ut men men) Men efter det så kom jag hem, först så gjorde jag varm choklad och ostmacka ( MMm Love IT!). Jag lånade mammas bärbara dator (macbook). Där satt jag och kollade lite sedan lämnade jag tillbaka den & började läsa en bok och drack varm (nej kall) choklad medans jag hörde ljudet av regn som smattrade på rutan. Sedan var jag tvungen att gå ut med Ebbot så jag tog på mig gula regnjackan och korta svarta gummistövlar och drog ut med honom i regnet och som tur var hade "lugnat" ner sig. Sedan strosade vi runt där. Och nu har jag börjat slicka på en iskall piggelin och ska se lite på andra bloggar eller chatta lite.
glass på vintern

Himmelsk lax!

Igår åt vi en helt perfekt lax, den brukar annars bli lite torr men vi lyckades! "Kryddningen ovanpå (heter det kryddningen??) är Sweet and Chili sås! Jag hann fota den innan jag inte kunde stå imot mer och äta upp den.
med couscos och sås citron & honing

1:a skoldagen after the holiday

Godmorgon alla morgonpigga (och trötta) läsare! Idag vaknade jag kl 5 och det var på tok för tidigt men jag kunde inte somna om, så jag steg upp tog bort det gamla fula nagellacket och målade på nytt. Sedan har jag suttit i sängen och tänkt ända tills för 10 minuter sen då jag klädde på mig och fixade håret. Och nu sitter jag här då! Första skoldagen och jag & mina vänner ska cykla till skolan och så hör jag ljudet av regn som smattrar på taket! JIPPIE kul att cykla i regn, NOT. Jag har på mig en en grönspräcklig tröja från Mira & Mira, den vänstra ringen från bilderna igår, dem första par örhängerna, svarta tighta jeans från Demin Daisy, ett brunt smalt läderskärp och Top Coat från Depend.
haha skoldagens outfit
Jag idag! :)

50 redan

Detta är mitt femtionde inlägg! Det är sant. Ikväll ska jag till fotbollsträning även om jag inte är så sugen på det. Men jaja måste man så måste man. Alma och jag gick en runda med Ebbot och vi fick skrattanfall! Haha, askul! xD Jag tog en massa foton ska bara orka ladda in dem i datorn. Nu måste jag måla mina naglar! Puss puss på er <3
ska till träningen

Fynd i "the badrúm"

Hej alla gladisar och surisar! Igår var jag och mamma uppe och rensade mitt & Almas badrummsskåp som var fyllt med mammas smycken och saker. Om du undrar varför du ser dubbelt så är det för att jag fotade allt på min spegel så dem reflekterades i spegeln. Av dem sakerna där fick jag dessa:
1
Snygga hängande örhängen
2
Vackra ringar som passar mitt pekfinger
3
Gulliga skölpaddsörhängen
4
Läckra örhängen
5
Rosa små hängande örhängen
6
Ännu ett par svart snygga örhängen
7
Ett cerisehalsband som jag bara får låna
Det var alla saker som jag fick från butík ala badrúmmét!
//Mig

Nytt år - Nya rutiner

I 2012 ska jag blogga mer och lägga ut fler bilder. Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen men det beror på lov och lite andra grejer. Idag är det sista dagen på lovet och imon börjar skolan. Jag ska börja styra upp lite mer så att det blir lättare och få i ordning på mitt liv. Då ska jag blogga mer och få tid att plugga och ändå få tid till roliga saker att göra och blogga om, jag ska även då fota mer grejer och lägga ut här på min blogg. Igår var vi på Max och åt hamburgare och glass <3 Ingen blid tyvärr för kameran fick vara hemma och dessutom såg jag lite trött och rolig ut. Jag klippte även mig igår hos grannen (nej hon är inte frisör bra bra på att klippa) och fick tillbaka min lugg och lite kortare hår. Men nu ropar pappa på mig, så nu måste jag gå!
Hej ses mina underbara läsare som gör att jag vill blogga!

Sleep over with Emmis! :D

Hej hej! Just nu sitter jag hos min "väninna" Emmis och jag ska sova över hos henne! Vi har just ätit pizza och bäddat upp till mig. Vi har haft roligt än så länge. Ja, omjag ska säga sanningen så kommer jag inte på mer att skriva! Puss Puss god natt, bloggar mer imon (Hoppas jag)!

Kronjuvelerna

Nu har jag sett klart Kronjuvelerna del 2! På SVT visas filmen Kronjuvelerna uppdelad i tre delar, och idag visades den andra delen. Sjukt sorlig och vackert. 5/5, helt klart! I huvudrollerna: (När de är stora)
Fragancia - Alicia Vikander
Richard - Bill Skarsgård
Pettersson-Jonsson - Björn Gustavsson
Drama, tillåtet från 11år
120 minuter lång, (Serie delarna är 60 minuter var, alltså blir det om man ser alla är det 3 timmar)
Rekommenderad av mig! Men var 11 år elr äldre INTE yngre! Men för er 11 + ska ni bara se den!
God natt, puss

www.Bloglovin.com

Hej! Sedan några minuter sedan finns jag eller min blogg på Bloglovin.com så om du inte redan är medlem, bli det och följ min blogg där!!

?

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3330467/jagochdu?claim=n56pqp5zavq">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Tisdagstråkigt

Thomas Sabo berlock, Eiffeltorn och armband
Min Thomas Sabo berlock
Jag och min syrra har försökt att lägga ett 1000-bitarspussel men det lyckas inte såå bra. Jag blir bara förbannad på bitarna!! Vi har suttit framför bitarna HEEELA dagen. PUSS PÅ ER <3

[email protected]

Jag ursäktar 1000 gånger om! Bloggens mail är alltså: [email protected]
Inte det som skrevs i inläggen Frågor ?, ? & ? Så om du har frågor maila då till




♥  ♥  [email protected] ♥  ♥

Rolig gata!

När jag var i Lund senast så fotade jag ett roligt gatunamn!! Se bilden nedan för att veta vad det heter!haha rolig gata
Var det inte kul?? Det tyckte jag i alla fall. Puss Puss på er!!!!!

Om-dig-fältet fråga

Hej, jag har fått en fråga eller snarare ett påstående från en läsare.
Alexandra: söt blogg! Men du kanske borde skriva om dig i "om mig" fältet? :)
Jag: Tack Alexandra! Jag vill gärna skriva men har inte kommit på var jag ska skriva för att skriva där. Men om någon vet hur, kommentera gärna!! :)

Öronmuffarna mina <3

Som ni vet om ni läst mina förra inlägg här, så har jag velat ha ett par öronmuffar och för typ nån vecka sedan köpte jag ett par! Bilden nedan visar dem.
Kapphal, 79.90:-

Kallas det lunch om det är kl 3??

Jag åt precis lunch eller vad kallar man det om klockan är ungefär 3?? I alla fall så blev det köttbullar och pestopasta med massa grönsaker och ett glas vatten. Nu lyssnar jag på mera Angus and Julia Stone och så bloggar jag ju lite. Plus att jag är inne på Facebook och chattar med dem vänner som är inne. Ja,när vi var på Gekås så köpte vi massa kläder till mig, för jag hade knappt ett par byxor och några få tröjor. Sedan fick jag ett eget shampoo och balsam + ny gottdoftande tvål, varför ni nu vill veta det. Snart ska jag måla om mina naglar för det förra har nästan försvunnit. Juste! Om ni inte redan har så lyssna på Angus and Julia Stone, och jag uppskattar när ni kommenterar och läser alla!! Om det inet blir för många, men just nu är det inte så många. Puss på er!

Syskonen Stone

Jag har fallit för Angus and Julia Stone´s musik!! Jag gillar speciellt låtarna Black Crow, And the boys, Living on a rainbow och Paper Aeroplan. <3 <3 <3

Inlåst i badrummet och brutet löfte...

Nyårsafton började sådär. Jag blev inlåst i badrummet och fick skrika länge innan någon hörde mig! Vi firade med Lina, Mats och deras barn (1 & 3år). Dem bor i Göteborg så vi sov över där. Sedan fotade jag lite på oss alla, vi fick förrätt som var: (Typ) Räksallad löjrom och stekt bröd, allt serverat i vinglas. Varmrätt: Lax Walenska (Orolig om jag stavat rätt och om det var det vi åt :)) Det är ungefär lax med parmesansås och spritsat potatismos runt om. Efterrätt: Vit och mörkchokladmoussé med grädde. Personligen gllade jag mest den vita delen av efterrätten. Sedan var jag och Alma tvungna att titta på Bennyfilmen(En barnboks gris, tecknad) med Ninni och Klara (3 & 3 år). Efter en lång stund när de äntligen somnade tittade vi på en film som heter American Dreamz, som jag tyckte slutade lite konstigt eller ja hela filmen var förvirrande, jag fattade inte direkt handlingen direkt. Men efter den var det 10 minuter innan årsskiftet. Vi (Jag & Alma) fick rosa jordgubbsbubbel till tolvslaget. Jag försökte fota fyverkerierna på Göteborgs himmel men som ni ser på bilden ovan så blev det inte så lyckat med den kamera och inställningar jag hade. Men nåja kanske inte bästa bilden men lite lyckad ändå. Sedan så gick vi in och då tog dem fram chips. Under kvällen råkade jag äta 10 stycken chips, vilket jag inte borde för mitt nyårslöfte var att inte äta sötsaker. Men fester kanske blir ett undantag, men helst ska jag undvika det. Hur som helst så kommer jag inte köpa det. Sedan satt jag uppe till ca 02.20 innan sömnen tog över. Och under hela kvällen fick jag massa SMS, så förlåt om jag inte svarade på ditt!! Sedan på morgonen när vi vaknat åt vi en god frukost. Min bestod av rostadt bröd med ost och smör, en skål jordgubbsyoghurt (Veet det är sötsak typ men det var lite) och så en kopp te. Sedan åkte vi hem. Skönt att komma hem till min säng!! Idag har jag duschat och tvättat håret och sedan bara latat mig och läst lite tidningar som jag fick i julklapp. Ja det var typ allt. Hej då!!

Outfit of 2012!

The New year´s outfit! Detta var det jag hade på mig när 2011 byttes ut mot 2012.

Jagochdu

En blogg om mig, mig som innehåller Fotografering, vardag, tips, musik och en massa mer galet!

RSS 2.0